Hvorfor så fanatisk?

Det nyeste nye blant mange “forståsegpåere” er å kutte ut ultraprossesert mat. Det er en god tanke, men hvorfor må man igjen være så fanatiske?? Går det ikke å ha to tanker i hode på omtrent samme tid??
Vi lever i et moderne sammfunn.. Å gå tilbake og ikke ha noe prosessert mat er kun for få utvalgte, det blir ganske enkelt for vanskelig for normale mennesker….

sitat:
Ultraprosessert mat er et begrep som brukes om mat der råvarene som er brukt som ingredienser, er vesentlig endra, stort sett ved industriell bearbeiding. Et kjennetegn på ultraprosessert mat er at det er vanskelig å kjenne igjen råvarene maten er laget av. Det finnes ingen tydelig definisjon eller klar avgrensning av hva som er ultraprosessert mat.

Kort forklart er NOVAs definisjon på ultraprosessert mat, produkter som er så omfattende prosessert at de ikke lenger ligner den råvaren de kommer fra. De har ofte et høyt innhold av salt, sukker og fett, og er tilsatt ingredienser du ikke finner på eget kjøkken, som ekstraherte ingredienser og tilsetningsstoffer.

Sååå…..Brød er en prossesert matvare,men er det nødvendig å bake brød selv? eller er det kanskje andre mere prossesert mat man kan fokusere på å kutte først og fremst.

For det som er opplyst (og forsket på) er at overdrevent og ensidig bruk av ultra prossesert mat er skadelig !!
Så da tenker jeg at man begynner med å kutte på værstingene…..ikke sant ?

Ett lite hint……har kaken til ettermiddagskaffen din en jævelig lang holdbarhet…..UPS…

Og så tror jeg det er litt viktig å skille mellom ultraprossesert og prossesert mat