Ting…

Lørdag og helg. Frihelg! 

Jeg er ikke en person som må ha alt planlagt, og det må ikke skje noe hele tiden. Jeg synes det er slitsom når alt er planlagt til minste detalj. Men av og til så ønsker jeg at jeg var mere av en planlegger……. planlegge og gjennomføre. Nåja man er skruet sammen som man er, og ikke alt går å forandre på.  Denne helgen har jeg faktisk planlagt at det må ryddes litt her i huset, men om det blir gjennomført….. Tja… vi får se!  Jeg hater å rydde….. spesielt om det betyr at jeg må kaste ting… det er vanskelig! Jeg tror jo alltid at jeg kan bruke/får bruk for alle ting. 

Men jeg har denne vinteren ryddet bra i klærne mine…. og ikke kjøpt nytt!!  Der også, så jeg at jeg har spart på masse dritt.. Jeg bruker ikke mye klær så hvorfor skal jeg da ha allverden? 

Men det tok meg lang tid å tenke over hva jeg egentlig har bruk for!  Nå har jeg hverdagsklær… som blir brukt!!!! og så har jeg bunaden som festantrekk… men der må jeg invistere i noe nytt og annet også, for jeg har vokset fra bunaden. Så har jeg sånn litt “pent tøy” om jeg har lyst å dra på byen ei helg. Selvsakt så har jeg vinter klær og sommer klær…. men jeg hopper lett over høst og vår. 

mere miljø….

Nye dager å planlegge. Vi har en uvane med å kjøpe alt for mye pålegg, der har vi en jobb å gjøre. Jeg tenker at jeg planlegger for 4 dager nå, så får jeg helgen med. Det har en positiv bakdel denne planleggingen av måltidene, jeg sparer litt penger på matbudsjettet. 

Men det er jo bare halve arbeidet å planlegge…… og jeg er ganske flink til det!!!! Å følge opp og gjøre dette i måneder og år fremmover…… det blir problemet! Men la oss ikke ta sorgene på forskudd. Det er synd at renovasjon ikke blir billigere når man får mindre søppel, det hadde vært litt av en gulrot. 

Det er kanskje derfor så mange bare gjør det strengt pålagte i miljø hensyn!!?  Det har ingen gevinst for deg, annet enn at kloden kanskje består hundre år til. Jeg består jo ikke i hundre år til så hvorfor bry seg…. sånn egentlig…?  Og så er det det at når dem begynner å prate om miljø…… så bare vet du at nå er det noe som blir dyrere…. 

Miljøaktivist….

Jeg er egentlig ingen miljøaktivist, egentlig så irriterer dem meg… stort sett. Mye på miljø siden er tilpasset storbyer. Vi andre får det stort sett bare veldig dyrt eller veldig vanskelig å følge. Så jeg har tenkt litt på hva jeg kan gjøre, for det er jo ikke slik at jeg ikke vil spare miljøet……… det er bare ikke så enkelt å gjennomføre….. 

Matsøppel er en stor synder, der kan jeg bruke litt energi. Sortere søppel gjør jeg! 

Å tenke matsøppel begynner vel egentlig ved innkjøp av mat, ikke kjøpe mere enn du trenger. Skriv liste ved innkjøp, tenke porsjoner når man lager maten. Blir all maten spist så blir det ikke søppel. Det har jo også noe å si hvor du befinner deg i livet, ikke så enkelt å alltid få barn til å spise opp all maten. Og samtidig så er det ikke så lurt å stresse så mye rundt maten med barn, det kan gjøre ting vanskelig. 

Jeg begynner litt enkelt…. planlegger for 3 dager først.!!! 

Middag for 3 dager og ja… vi spiser flere måltider i døgnet…. må vel planlegge for dem også. Matpakke for skole og jobb. Når man skal minske matsøppel så hjelper det ikke å kaste søppelet hos andre. 

1.meny for 3 dager

2. Skrive handleliste

3.holde seg til den listen

Man bør også tenke litt på hva resten av familien liker/ikke liker men også tenke litt sunnhet. Pizza i 3 dager……… nop! tror ikke det. 

Sammarbeid

Ikke sant! 

Verden hadde kanskje vært et bedre sted om all bare kunne høre på meg. 

Men dem gjør jo ikke det. Det er alltid krig i verden, alltid naboer som krangler, alltid misunnelse som rår!!!! 

Kan dere ikke bare drite i alle andre og lev livet som dere vil…….. så lenge dere  ikke skader noen?? 

Mandag

Mandags morgen…. hva mener du?  flott eller dritt? Man kan jo tenke litt positivt, ny flott uke yehee! Eller litt sånn… yes!!.. har overlevd nok en uke!!! 

Weii, well mandag kommer hver uke og er kun en dag plassert i front av 6 andre dager. Det kommer kanskje an på hvordan helgen har vært….. Flott helg = pyton mandag fra start. Pyton helg=flott mandag fra start. 

Men stortsett så er mandager ok!  Starten på ei helt ny uke som kan bli flott eller ikke, her spiller ofte tilfeldighetene inn. 

Vi nyter mandagene også – så blir alt så mye bedre ?

Rettferdig eller…

Det er dyrt å være fattig!!!!!  Og da er ikke jeg blant Di fattigste, egentlig vil jeg vel betegne meg som ei med dårlig råd. 

Den normale “verden”  i Norge er ikke fattig…… den har ikke engang dårlig råd. Og Di normale går rundt og tror at all fattigdom er selvforskyldt. Men er den egentlig det??  I di såkalte gamledager… ja virkelig gamle dager, da var det presten, lensmannen og di rike gods/gårdeiere som hadde makta og bestemte alt. I dag er det politikerene og di rike som bestemmer alt. Det er nok ikke tilfeldig at politikerene jukser seg til rikdom, mye vil ha mere…… og fanden vil ha flere….. Det ser desverre ut som om det er menneskets natur å ha ønske om å karre til seg alt, om dem blir gitt muligheten. Vi har så lett å tro at slikt bare foregår i andre land, ikke i Norge. Men det er kanskje værre her fordi vi tror det ikke og ser det ikke! Vi tror for godt om folk i leder sjiktet….. 

Lover vetas med utgangspunkt i å gjøre livet bedre for dem som har mye eller nok, hva med å ta utgangspunkt i dem som har lite eller ingenting?? Og her snakker jeg om hele den politiske fløyen………… men hvorfor skal nå politikerene tenke annerledes enn jeg og du????? For vi vil jo ha det meste og beste selv….. og la alle være sin egen lykkes smed……… 

Det irriterer meg!!!!

Jeg prøver å ikke bry meg for mye om andre menneskers virke. Men en ting som virkelig irriterer meg er Di derre uføre trygdede som jobber dagen lang og hele uken. Dem klager på uføre betalingen, men har stort hus og en eller gjerne to hytter. 

Andre igjen får beskjed om å selge alt av verdi om dem er så frekke å be om hjelp økonomisk…. NAV…….. 

Nå mener ikke jeg at du ikke skal kunne eie noe selv om du er uføre trygdet, men kan du jobbe hele dagen/uken hjemme og svart arbeid………. så bør noen andre få den trygda!!!!!! Og ikke si at du er helt utkjørt når du har jobba litt…… 6-7 timer…. det er jeg også!!!!! Har ikke akkurat energi til topptur etter en dag på jobb.

Det er faktisk normalt å ikke kunne rekke overalt…. Jobbe 100%…og full rulle på fritiden. Men det går ikke å trappe ned på tempoet på fritiden….. neida syte og klage til du får trygd…. så jobber du svart!!! 

Innafor normalen

Har du jobb? 

Jeg har!!! Og jeg elsker jobben min, selv om den er underbetalt, fysisk tøff, og ofte helge jobbing. Helge jobbingen er hele helga…. Ikke bare lørdag! Jeg har alltid hatt jobb med helg og hellidagsjobbing, og det kan være tøft å innse at det er masse ting du ikke får være med på pga jobb…. da helst familieting. Men man lærer stort sett å leve med det!!! Det fysisk tøffe med jobben min merker jeg mer og mer jo eldre jeg blir, tunge løft og gå.. løpe hele dagen… jeg er heldig, har alltid vært sterk…. både fysisk og psykisk. Men alle har en grense!! 

En ting jeg ikke forstår av arbeidslivet er hvorfor kontorjobber alltid er bedre betalt enn fysisk tunge jobber…..??? hvorfor???  Det er jo ikke slik at det automatisk følger mere ansvar med kontorjobber. Og joda… jeg kunne nok godt funnet meg en kontorjobber og fått bedre betalt, men enn så lenge så ønsker jeg å være i en jobb jeg trives i:-)       Så får man prøve å kjempe for bedre lønn….. i allfall kjempe for en lønn man kan leve av!!!!! 

Ressurssvake hjem????

Hva er et ressurssvake hjem????? Er det kun pengene som styrer dette???? Jeg vokste opp i et hjem uten masse penger, men jeg vil alikevel si det var et ressurs sterkt hjem. 

Mine barn vokser opp i et hjem uten masse penger, dem kan ikke få alt dem vil ha. Men jeg vil alikevel ikke kalle det ressurssvakt!! 

Dem vil egentlig ikke merke noen kjempeforskjeller før dem evnt. begynner på høyere utdannelse. Selvfølgelig ser dem at det er forskjell på folk….. det vil det alltid være!!! Men den kjempe forskjellen kommer når dem må vurdere utdannelse mot jobb…… det er en stor løgn at alle i Norge kan ta den utdannelsen dem vil…… ikke uten foreldre som har penger til å støtte dem.

Men jeg mener fremdeles at et hjem kan ha masse ressurser selv om det er dårlig med penger!!! 

 

 

Fritzl du Fritzl

Josef Fritzl er plutselig ikke så gal som han var. Han har sittet på en mentalinstituasjon siden han ble fengslet men nå kan han flytte til en vanlig institusjon og kan søke om betinget løslatelse. 

Hva med datteren Elisabeth som han holdt fanget i 24år? Kan hun søke om løslatelse fra minnene? Hva barnebarna som Fritzl er både far og bestefar til…… kan dem søke om å slippe straff?? 

Allerede i 2023 kan han da søke løslatelse, da har han sitter fengslet i 15 år. 

15 år for tortur i 24 år, fremdeles menn som lager lover.!!!!!