Holde kjeft eller kjøre bil…..

Prishopp på polet. Omtrent halvparten av assortimentet på Polet blir dyrere. Den helt greie rødvinen Arnoux-Lachaux Echezeaux Grand Cru koster nå 3284 kroner, men venter du til torsdag, må du ut med litt mer. Da vil hen bak kassen be deg om nette 6325 kroner. Det er en økning på nesten 100 prosent!
Er det en helt grei rødvin når prisen er 3284 ?? Kanskje like bra at jeg ikke akkurat har polet som yndlings butikk!! Rødvin til 3284 er ikke innafor med min økonomi….så da bryr jeg meg ikke så veldig mye om den stiger i pris. Hadde nok landa på ei flaske til 100 lappen !

Jeg drikker sjelden og aldri fra øverste hylle på polet, og det tenker jeg nå er en god ting! Da har jeg ikke den utgiften å bekymre meg om.

Men selvfølgelig så finnes det folk som drikker fra øverste hylle…og selv om dem kanskje har råd til det så ….om ikke bekymrer så kanskje det irriterer dem denne prisstigningen.  Under “pandemien” så hadde jeg enkelte ganger inntrykk av at det å kunne komme seg på polet var det viktigste i livet…….så kanskje det blir ville protester og vinstøtte med disse prisene…muligens viktigere enn strømstøtte…..?

Dette vil jo også ramme folk nordover i landet…….og vi vet jo at dem ofte er hardere på flaska….eller det handler da kanskje ikke om vin…..eller noe man får kjøpt på polet…?  Og bare før noen går helt av hengslene her….jeg er nordlæning …egentlig…!!!

Men fra spøk til alvor!  For meg er prisstigingen av alle varer og tjenester alvorlig…selv polvarer!!!   Noen er avhengig av drikke og kan anse det som viktigere enn matvarer og strøm regning. Men den vinflaska til 3284 ….den anser jeg ikke som et problem , selv om den blir å koste 6325.

 

krise meg her og krise meg der…….

Mandag igjen og ei helt ny uke. Jeg liker mandager…men det er meg..litt rar! Jeg liker også litt kjedsomhet. Men selvfølgelig, alt med måte…… blir det for lang tid med kjedsomhet, så liker jeg det ikke lengre.

Ellers så er det ikke så mye nytt denne mandagen. Fremdeles strømkrise, fastlege krise, skatte krise for stortinget og krigen mellom Ukraina og Russland er ennå et faktum.

Men bortsett fra alle krisene så går nå min mandag slik som flest mandager pleier å gå, men jeg er glad at jeg ikke føler alle disse krisene på kroppen.

Eldon Musk er forresten i Norge, i Stavanger på energi messe. Han tok nok privatflyet sitt……miljø hensyn vet du……ellers så gjorde han som Erna….han ba nordmenn lage flere barn…så ikke menneskeheten dør ut!! Nå har jo Musk gjort sitt for befolkningen, tror han har ni barn….produktiv mann!

mer strøm støtte…..eller ikke…

Hyttefolket gir seg ikke, nå går dem til retten for strømstøtte.
Joda jeg forstår at folk har hytter og jeg forstår at de ønsker å bruke hytta, men det er ikke en menneskerett!! Og det er slettes ikke en menneskerett å få strøm støtte både for bolig og hytte. Har du ikke råd til å bruke strøm på hytta…så la være å bruke strøm på hytta!!!!

Jeg synes ikke synd på dem som lyser opp hytta som et juletre !!!!  Hvorfor er strømmen så dyr?? Jo vi bruker for mye strøm…mer enn det produseres….så kan vi gjerne skylde på kabler både hit og dit ….

Rike folk bruker masse strøm…lys overalt, varmekabler, Jacuzzi …men de har jo råd til det , det er ikke dem som må spare på maten for å få råd til å betale strømmen……men det er dem som bruker for mye!!!! Og jaggu står dem ikke fremst i køen for strømstøtte, og ja “vil ha” til hytta også!!!!

Det er jo som vanlig ikke dem som bidrar mest til økte strømpriser som rammes hardes…….

Så NEI til strøm støtte på hytta.

Det går å overleve ei helg….til og med ei lang helg uten å dusje…..”kattevask” og det går å ikke slå på flom lyset ute på hytta, trenger ikke varmekablene på..ennå…på hytta….

Fredda`n

Fredag i dag så da burde jeg vel være på tur til hytta. Er det ikke det som er typisk Norsk?
Nå har ikke jeg hytte …og dessuten så er jeg omentrent “tygd og ut spyttet” når det endelig blir fredag. Har ikke akkurat en rolig kontor jobb! Selv om jeg innimellom har det også. I tillegg så rulla det inn sykemelding, så det blir jobb i helgen også. Nei det kjennes at alderen har kommet til sånn ca “midt i livet”

Kan bli spennende å se om jeg greier å holde tempoet til jeg blir pensjonist……..når nå det  blir!  Det jobbes vel for å øke pensjons alderen. Nå er jeg ganske så heldig ….så langt!!!   har ingen skavanker eller sykdommer …….men dagen i morgen vet man ikke…..heldigvis!!!

 

Jepp…det meste er mulig sier dem, men jeg kjenner at resten av dagen i dag blir på sofaen. Skulle jo selvfølgelig tatt en liten tur ut i naturen men i dag sier kroppen NEI.

Vi får se i morgen…….

Andrew Tate

Kvinnen er mannens eiendom og har selv skylden om dem blir utsatt for vold. Ekstremisme, kvinnehat, rasisme og homofobi» det er hovedinnholdet i Andrew Tates budskap på tic tok, Facebook, Instagram, youtube og andre sosiale medier. Han har selvfølgelig en tilhenger skare …….flest blant unge menn .

Jeg forstår ikke helt hva det er med kvinner som skremmer slike menn……….Hvorfor skal du eie et annet menneske? Hvorfor tror du at menn er kvinner overlegene, for dem er jo ikke det.

Det er i seg selv ikke så “nøye” hva Andrew Tate mener om bla kvinner, men menn som ham roper høyt. Og menn som roper høyt får raskt en tilhenger skare av mennesker som ønsker å rope høyt, ønsker å sees, ønsker makt…….det er nå det begynner å bli farlig……..

 

 

 

Å..hallo….her er jeg

Reklame | Bubbelroom

Ja her må man bare prøve seg frem. Ny på blogg.no og sikkert ganske bak mål!!!

Dette var noe ganske annet enn miniblogg, masse å lære….eller det er egentlig kanskje nok å bare skrive. Well…..jeg kommer sikkert til å prøve meg på alt som kan “trykkes” på SÅ mulig at det kommer til å fremstå som rart…….men her er jeg ! jepp, er nok kanskje litt rar…..eller så er jeg …muligensnormal…….

BUBBLEROOM//BUBBLEROOM//BUBBLEROOM//BUBBLEROOM//BUBBLEROOM

Yahoooo!

Tirsdag i dag og plutselig sommer igjen, solen skinner alt er hærlig….men jeg kjenner det lille “høst draget” i luften. Nå er det egentlig bare å håpe at det tørker litt opp på plenen så det går å klippe gresset. Egentlig så skulle jeg ha tørket støv i dag…det som jeg ikke gidda før helga, men jeg gidder rett og slett ikke i dag. Jeg er nok ikke på topp 10 når det kommer til husmor aktivitet!!!!!!  Men det er håp for å kunne klippe plenen i morgen, om været holder seg på min side.

Jeg var heldig som ikke ble født på 1800 tallet eller tidlig 1900 tallet……hadde kommet til å blitt sprø av klesvask og husvask. Å være på kjøkkenet det digger jeg nooo problemas….vil faktisk påstå at jeg er en flink kokk, og en grei baker. Er vel også litt flinkere ute i hagen enn med støv tørring

Men der ble det plutselig kvelden, og jeg har verken tørket støv eller klippet plen……….ja…ja..ny dag i morgen!

 

Hei Mandag!!

Hallo ny mandag! Hvordan føler du deg? Full energi på begynnelsen av en ny uke?  Ble litt høst “aktig” ute i dag, men det er greit. Høst er flott, blir det for surt og vått ute så er det kun en god unnskyldning for å være inne……levende lys, fyr i ovnen, en varm kopp med te og ei god bok. Kan det bli bedre?? jeg begynte nettopp på ei flott krim bok….”lang lysende elv” av Liz Moore….. virkelig å anbefale til høst kveldene når det er litt ufyselig vær ute.

En annen ting som kan gjøres på høst kvelder er å begynne på julegavene………På denne tiden av året så har jeg “millioner” av tanker i hodet av hva som kan bli flotte julegaver. Nå er det ikke så ofte alle millioner av tanker blir noe av……når jeg tenker meg om…. blir kanskje ett eller to av prosjektene som kommer lengre enn inni hodet mitt 🙂  Er du flink til det du også?….jeg mener …å ha fantastiske ideer i hodet men så blir det bare “vas” når det prøves på utsiden av hodet???   Ikke fortvil…vi er nok mange som oss!!  Jeg liker å lage julegavene selv, men jeg er fult klar over at ikke alle liker å få hjemmelagede gaver…….det bryr jeg meg egentlig ikke om!!!! Jeg mener…..jeg gir deg ei gave, som jeg er fornøyd med…..og så er det opp til deg hva du gjør med den!!  Jeg får også litt “oppmuntring” til hjemmelaget gaver når det første dem spør om er…hva kostet denne?…..Jeg mener…..jeg blir provosert!!!!  Om noen gir meg en gave så er det tanken bak gaven som er verd millioner…..tenk på det, noen ønsket å gi deg en gave……det spiller ingen rolle om den kostet 1000 eller 2 kroner…..dem tenkte på deg da dem skaffet gaven….om dem laget selv eller kjøpte den……så kan man jo spekulere på hva dem tenkte OM deg…..ha,,ha….Jo jeg må innrømme at det er ekstra gøy å gi hjemmelaget gave til dem jeg vet ikke vil ha det.  Å kunne gi litt hjemmelaget rognebær gele og chiliolje når jeg vet at dem ville ha akkurat den lille nips figuren fordi den er “på mote” i venne gjengen!!!  

Liker altså å gi ting som kan brukes. Akkurat høsten er jo flott til det da!  Trenger ikke nødvendigvis å være spiselig . Jeg holder også på å strikke kluter……alle trenger en kjøkkenklut…ikke sant? Og har du laget rognebærgele eller annen gele så er det bare å legge noe ost sammen med geleen…..og vips så har du ei flott gave…..så er det jo bare å utvide gaven etter hvem som skal få den, noen fortjener kanskje ei flaske vin sammen med osten…..og en kjøkken klut eller to……det er bare fantasien som setter stopper for gode ideer.

 

Hei du!

Søndag igjen . Ukene går fort, men sånn er det hver sommer. Det pleier å roe seg ned når første snøen kommer. Men nå skal man først nyte sen sommeren og så høsten….så får vinteren bare komme. 

Men før vinteren kommer så har vi litt jobb å gjøre……litt jobb med glede.

Soppturer i skog og mark, godt for både magen og sjela.

Vi har allerede sanket noe annet gull fra skogen.

Jeg prøver å ikke sanke mer enn vi kan bruke, ser ikke noen vits i bare å plukke for å lagre og så kaste. Joda jeg vet at noen sanker for å gi bort og det er jo selvfølgelig flott, det er bare det mye vil ha mer jeg ikke liker. Man trenger ikke mer enn man har behov for.

Jeg er også så heldig at jeg har en hageflekk, og der sanker jeg også litt. Har plomme, eple og kirsebærtre…..men der er det ikke mye i år. Jordbærplantene mine sa adjø i vinter og jeg gidda ikke skaffe nye i vår, får se til neste år, Jeg har solbær og rips,det plukker jeg og koker saft av. Har prøvd meg på solbær gele….men ble ikke helt fornøyd…..neste år kanskje jeg prøver igjen.

Har også noen rader med potet …mest fordi det alltid blir litt av den. Får 3-4 måltider med poteten, så det er ikke all verden.

Nåja det ennå litt mer igjen av denne dagen. Jeg skal ut og nyte  🙂

 

Det er faktisk ikke enkelt.

MDG-leder Une Bastholm trakk seg som partileder. Tiden strakk ikke til for å være partileder, stortingsrepresentant og mor til barnehage barn.

Jeg forstår henne !!  Nå har jeg aldri vært verken partileder eller stortingsrepresentant , men jeg har jobbet i turnus og til og med prøvd meg i mellomleder jobb med barn i barnehage. Det som er saken er at du da har behov for noen som kan stille opp 110% for deg og jobben din….på hjemmebane. Det trenger absolutt å være noe motvilje fra den andre parten, men de aller fleste har også jobb. Mulig at Une Bastholm er som så veldig mange andre mødre……… sliter med dårlig samvittighet alle di gangene hun ikke kan stille opp. Det er tøft av henne å ta det valget. Hun fortjener absolutt honnør for det. Kanskje det kan få enkelte til å forstå at den kabalen ikke alltid er så lett å få til å gå opp. Det er tøft å være småbarns mor i jobb, og enda tøffere å være i en jobb som krever så mye av deg. Jeg er så frekk at jeg vil påstå at det faktisk er enklere å være småbarnsfar!!

Og så har du selvfølgelig “mammapolitiet”………uansett hva du gjør så blir det aldri helt riktig…for dem!!!!