Playboy Mansion

Hugh Hefner playboy gründeren var mange ting for veldig mange. En del så ham som en forkjemper for kvinners rettigheter og deres seksuelle frihet. Det var nok en enkel sak å fremstå som en som kjempet for kvinners seksuelle frihet i USA på 50`tallet. På 50`tallet var det fremdeles opplest og vedtatt at kvinner ikke skulle ha en mening om seksuelle ting. Verden hadde nok gått fremover med kvinners seksuelle frihet uten Hugh Hefner. Det er delte meninger om den seksuelle friheten Hugh visstnok skulle ha skapt. Hvilken frihet hadde kvinnene i Playboy Mansion??

Kanskje var feministenes syn på ham det mest riktige….en mannssjåvinistisk forretningsmann  som kommersialiserte kvinner og kvinners kropper.  En forretningsmann var han helt sikkert og en god en også. Jeg for min del syns bare ikke noe om produktet han solgte, men det kan jo ha noe med at jeg er en kvinne født i en tid med litt andre syn på kvinner. Nå finnes jo fremdeles Hefners syn på kvinner i beste velgående! La meg rette opp det litt…..det jeg mener var Hefners syn på kvinner.!

Playboy mansion handlet ikke om frihet for kvinner, det handlet mer om å skape kvinner slik som menn ønsket dem, det handlet om dop og kontroll.

Det er mulig at Hugh Hefner hadde gode hensikter da han startet playboy, men det utviklet seg som det så ofte gjør når det handler om mye penger…….makt og kontroll!! Hugh Hefner var nok mange ting ,men han var nok også et barn av sin tid og hadde nok et kvinnesyn som ble farget av tiden rundt ham enten han ville det eller ikke.

Jeg kan ikke kalle meg feminist, men jeg er en kvinne og selv i 2022 finner man ulike syn på kvinners rettigheter og kvinners rett til en plass i samfunnet. I arbeidet med likestilling så blir man aldri ferdig…….det er så mange fronter man må arbeide mot og så mange nedarvet syn på hvordan ting skal være. Og det bør være ok om en kvinne ønsker å “jobbe” med slikt som playboy, men når det handler om masse penger, dop og “kontroll” så bør det lyse noen varsellamper. Nå er jo playboy lokalisert i USA, men du er bra blind om du tror at ingenting slikt foregår i Norge også. Mindre utgave, noen direkte snuskete undergrunns, men også i “godkjente” bedrifter.

Man får et litt annet syn på Playboy om man leser “playground” av Jennifer Saginor , Det gir et inntrykk av at det handlet mer om  dop og kontroll enn seksuell frihet.

Må må ofte skrape litt av det “perfekte” ytre for å finne sannheten. Nå tror jeg ikke at noen noen ganger vil få den hele sannheten om playboy mansion, det er for mye penger og dop for det!

 

Våkne for pokker!!!!

På tide å våkne opp???

“Moral” politiet er oppe å går, en trend som har vart en stund og som sniker seg nærmere og nærmere Norge. Trodde du abort saken i USA var noe som skjedde over natta? Nei dette har blitt jobbet med over lang tid og det har en agenda. Hvem står fremst i bresjen for slike saker?…….hvem drar nytte av dem?  Ta bort dem få som gjør det av dypt religiøse grunner……det er faktisk ikke så mange som du tror.!!   Nei flertallet i “moral politiet” er velstående, hvite og oftere menn enn kvinner. 

Vi tenker ofte på “moral politi” som den litt sure middelaldrene dama i oppgangen som alltid retter pekefinger og kjefter på ungdommen. Slapp av…hun er stort sett bare vaktbikkje i gården….stort sett!!  Nei det virkelige farlige er når menn i leder stillinger og politikere med ambisjoner begynner å preke moral for alle andre. Dem med penger kan alltids støtte slike saker om det er i den retningen vinden blåser, fordi dem vet at med nok penger så kan dem alltids kjøpe seg fri.

Se så hvem som taper på saken……..kvinner, fattige……og barn………

Slik jeg ser det så er den strenge abortloven i USA det første steg for å kneble en stor del av samfunnet.  Det går først og fremst ut over….. fattige, kvinner og barn……. altså helt etter oppskriften…. 

Det er ikke bare den strenge abortloven som burde få oss til å stoppe opp og rope “fare”!!!!  I USA kan du vistnok nekte å selge prevansjon basert på din tro…….. etter min mening så jobber du da på feil sted…. 

Det har aldri blitt slutt på sex selv om det har vært forbudt å ta abort. Tror du en fattig gift kvinne nødvendigvis ønsker 10 barn??  Skal vi igjen dit vi var for 150/200 år siden?  Store barnekull…. men også stor dødelighet blant barn(spesielt den fattige delen) og ei utslitt mor som må gi tapt før hun er 50 år. Nå er det ikke streng abort lov som tar oss dit…… men å ikke ha tilgang på prevensjon. Men selv i dag i 2022…blant di fattigste så er faktisk prevensjon dyrt og ofte umulig å få tak i. Hvem blir da ofre igjen…… fattige, kvinner og barn. 

Hvem skal ta vare på alle barna ingen vil ha?? 

Hvem skal ta vare på barna foreldrene ikke har mulighet til å ta vare på??? 

Min bestemor sa ofte at fattigdom er roten til alt ondt…….. må vi da fortsette å la fattigdommen vokse?? 

Vi vet jo fra som ofte før at alt som kommer fra USA blir fanget med åpne armer……. og jeg kan love deg at en del “velstands” borgere vil prøve å kopiere  lovverket fra USA. 

Er vi tøffe nok til å stå i mot???? 

Kafeen Muma kan vel egentlig ikke forsvare en pris på 125 kroner for en croissante med ost og skinke…..eller ?   Helt greit at Munch museet er en plass for “fiffen” men nå og da så ramler det inn litt “vanlige folk” også. Og vi vanlige folk kan sikkert spise vanlig skinke……….skinke trenger ikke å være dritt dyrt selv om den er norsk.

Og dessverre så tror ikke jeg på at den stive prisen går til lønn til kokkene!!!…….men det er mulig at det er en stiv leie pris for lokalet, det er jo midt i lekegrinden for fiffen.  Dem kan kjøpe Norsk mat uten å kjøpe det absolutt dyreste, eller kanskje ha både dyrt og ikke riktig så dyrt. Det kan jo være en fordel å selge maten? Er den for dyr for flertallet av besøkende….well…….da blir det dårlig lønn for kokken!!!!

Jeg blir litt irritert over at lønn til kokkene blir forklart med overpriset mat, ei kokkelønn er ingenting å skryte av……når ikke engang opp til det som en eller annen politiker regnet som normallønn. Nei vær nå heller ærlig å fortelle at det faktisk ikke bare er kokken som skal ha lønn (kokken er kanskje en av dem billigste utgiftene??) Daglig leder skal ha lønn, leie for lokalet, strøm osv…osv Og ikke minst innkjøp av matvarer, kjøper man inn det dyreste man finner så blir også utsalgsprisen dyr..!!!    Jada det er dyrt men det er utgifter alle kafeer har så hvorfor den “overprisete” maten?  Man ser den samme tildenes på flyplasser bla..er det fordi folk bare betaler og tror at det må være sånn? Eller er det fordi flertallet som ferdes der har så mye penger at dem ikke reagerer på prisen?

Matprisene har økt, så vi må nok regne med økte priser på mat ved utsalg også, det er en sannhet! 

At kokkeyrket er avhengig av overpriset matvarer…det er en løgn! De aller fleste kokker har faktisk dårlig lønn, og dem som driver kafeer og restauranter er avhengige av salg for å overleve. Men selvfølgelig…..etterspørsel har alt å si…… men man kan ikke regne all inntjening inn i ett salg.

 

 

 

 

Jeg har startet……har du?

Samtidig som matprisene stiger og verden er på vei inn i en global matkrise, kaster nordmenn enorme mengder mat.

Tall fra NHO mat og drikke viser at nordmenn kastet 85 kilo spiselig mat per person i 2020.

Ifølge Bedarri tilsvarer det en femtedel av maten man spiser i løpet av et år. Det kunne mettet over en million mennesker, ifølge Fremtiden i våre hender.

Bedarri forteller at det er husholdninger som er den største enkeltposten for matsvinn. De står for litt under halvparten av alt matsvinn.

– Matproduksjon er noe av det mest klimapåvirkende vi gjør. Ettersom det står for rundt en tredel av klimagassutslippene, sier Bedarri.

Han legger til:

Det er på en måte greit at matproduksjon står for en så stor del av klimautslippene, for det er en så grunnleggende ting. Men når vi kaster så mye som vi gjør i Norge, er det uakseptabelt.

Emil Bedarri er fagleder i “fremtiden i våre hender” så han vet nok litt om emnet. Men å få til et lovforslag mot matsvinn som han mener vi skal ha, det skjønner ikke jeg hvordan det skal foregå. Det er husholdningene som kaster mest mat og å “gå” inn i private hjem og komme med pekefingeren…….nop ….det går ikke!!  Og å øke prisen for å kaste matavfall, det blir antagelig igjen dem som har minst å rutte med som blir straffet.

Men vi kan jo faktisk alle bruke hodet litt…..og litt mer.

Jeg har startet!!  Og det likeste i disse tidene med stadig økende matvare priser er at du sparer faktisk penger .Men den vanskeligste delen er faktisk å få resten av familien med på laget. Jeg i min enfoldighet trodde ungdom skulle juble for et slikt forslag, men nei………..alt blir litt verre når du faktisk må gjøre en innsats selv!!

Nå lager jeg /vi storparten av maten vi spiser fra bunnen ( vi liker å lage mat) og jeg har en “liten” uvane med å lage litt for mye mat, feilberegner ofte mengden vi spiser……så nå har vi alltid minimum en “reste” dag i uken. Nøkkelen da er jo selvfølgelig å kunne ta vare på restene på en forsvarlig måte, og også at vi ikke tar for mye på tallerken men heller forsyner oss flere ganger. Rester fra tallerken går rett i søplet! Brødmat ser jeg blir mindre kastet jo eldre barna blir. Så er det pålegget………der har vi vår store synder!!! Vi tror jo at vi må ha all verdens med pålegg…….men faktisk så har di fleste av oss noen “hverdags” favoritter. Vi har faktisk fått det ned til å ha bare noen sorter i kjøleskapet og aldri mer enn max 2 sorter kjøttpålegg i gangen. Det har også den fordelen at når vi har selskap eller skal feire noe spesielt……da kan vi kjøpe pålegg som vi ellers ikke har i kjøleskapet…….tro meg ….det blir satt stor pris på !

Men alt må jo selvfølgelig planlegges, fra innkjøp til bruk. Og ikke gå for hardt ut, det tar tid å forandre på vaner. Ikke minst…..ta hensyn til hvor du er i livet……men begynn i en ende….å planlegge innkjøp er en god start, det kan også spare deg for unødvendige kjøp og på sikt så sparer du litt penger.

Jeg har fremdeles masse å gå på før jeg kommer på et så lite matavfall som jeg tror jeg kan…….men ting tar tid og jeg trøster meg selv med at jeg har da begynt!

Har du begynt?

Jeg har begynt å gjøre mine fotavtrykk i naturen mindre, så kanskje di neste generasjonene får nyte både isbreer og blomst………..ute i naturen og ikke bare på bilder.

 

Mamma politi

Er det ikke på tide disse frivillige i mamma politiet tar ferie? Ferie i laaaang, laaaang tid! Jeg fatter ikke hva det er som får noen til å tro dem alltid vet best. “Du må gjøre som jeg  mener er rett, ellers er du ganske uglesett” 

Nå er det en stund siden jeg hadde små barn, men mamma politiet var da…… og dem synes å holde stand ennå. 

Mamma politiet kommer ofte på banen før barnet kommer….. din graviditet   bør være slik dem mener….. og det nye nå  er at du bør jaggu være happy hele tiden og sprek, gjerne 2-3toppturer like før barnet kommer. 

Det som har slått meg den senere tid er hvor lik mammapolitiet og anti vaksine politiet er. Mamma politiet har jo selvfølgelig mange meninger om vaksine for barna, mens anti vaksine politiet trådde barskt frem sammen med corona. Det er og var absolutt ikke måte på hvor dum du var om du valgte vaksine. Mamma politiet har sitt begrenset nedslagsfelt…… Nybakte mødre har størst risiko for å bli utsatt. Anti vaksine politiet satset bredt og stort….. og var du riktig uheldig så kom angrepet fra mange kanter….. naboer, arbeidskollegaer, venner og massivt fra nett troll. Og dem er jaggu ikke ferdige ennå……. 

Jeg foretrekker å få opplysningene fra sikker kilde (ikke fra ett nett troll som mener så veldig mye… ei heller fra en “god” kollega) Når jeg har alle tilgjengelige opplysninger…… så vurderer jeg hva jeg skal gjøre……. Jeg vurderer det IKKE DU!!! 

 

En “ekte” sjaman…..

Sjamanen Durek sa nei takk for behandling ved corona. Ups.. så søtt!!!!!   Hadde han blitt virkelig syk av coronna så tror jeg nok han hadde  takket ja  til behandling. Men han var ikke engang på sykehus, bare vennene hans som “nevnte” at han burde dra på sykehus. 

Ingen reagerer likt på coronna og absolutt ikke alle blir “dødssyk”. 

Så hvorfor springer sjamanen til VG med historien om at han takket nei……. ventet jo selvfølgelig til han var frisk……. kanskje for at han ikke ble alvorlig syk???   Det er nok bra for “the buisnis” om han ble frisk bare med “åndenes” hjelp. Fritt frem for å loppe noen god troende fan!!!!!!! Og selvfølgelig så trakk han frem rasist kortet også. Jeg tror faktisk ikke at flesparten av det norske folk har noe i mot fargen på huden hans!!!!! Nei det er nok heller sjaman greia og “rare” uttalelser  som blir et problem. 

Jeg tror faktisk på at noen mennesker har spesielle evner…… men jeg tror desverre ikke på sjamanen Durek, kanskje fordi hans desperate uttalelser og den stadige bruken av rasist kortet. Jeg tror på engler…. men er skeptisk til prinsessen. Det er mulig at jeg har feil og dem har rett…….. men deres jakt for å gjøre dette til et “levebrød” gjør ikke min tro på dem sterkere. 

Får bare håpe at ingen alvorlig syke bruker alle sine sparepenger for at sjamanen skal helbrede dem. 

 

Hvorfor skal DU delta????

Pengesterke mennesker, overklasse….. trodde du ikke dem fantes i Norge? Noen med gamle arvede penger, andre med nye penger. Men dem stiller i den samme katorigien alle sammen. Og alle sammen av dem lever i samme troen……. for dem gjelder ingen regler, alt kan kjøpes for penger. Hvorfor jeg mener det?  Fordi jeg ser det hver dag…… riktignok i små skala…… men…… du kan kjøpe alt for penger……. det kommer bare an  på prisen….. 

Dem klager aldri på strømpris, matpriser eller prisene på Sfo. Nei dem blir fra seg over prisene på alkohol, reiser og at dem i hele tatt må betale skatt. For det er jo dem som har reddet dette landet, dem som har laget alle arbeidsplasser, dem som  har jobbet og slitt. Jo… kanskje noen av dere har gjort det, men det gir dere ikke retten til å ikke gi noe igjen til samfunnet. Skatten er en måte å dele på oppgaver vi har i samfunnet, og den demokratiske måten er vel også at dem som har mest gir mest? Jo det hender at også jeg blir litt sur og mener jeg betaler for mye skatt…… men tro meg…. om jeg betaler for lite så får jeg restskatt….. Får du rike menneske rest skatt, eller har du advokater som ordner det for deg….. kanskje det er fikset så at du har 0 skatte utgifter……… hvorfor skal du da delta i samfunnet?? 

Ferie… Myass!!!

Hvor skal du på ferie?  Skal du ingenting?  Jamen…… du må jo det… MÅ JEG DET ????     Minner for mye om ungdomsskole dette! Eneste som mangler er å få en stil oppgave….. Ferien!!!!! 

Jeg har ikke råd til å dra på ferie, så enkelt!!!   Det er ikke bare uføretrygdede som har dårlig råd (well, dem som jeg kjenner som er på uføretrygd har tilsynelatende ganske god råd) Men nok om det….. jeg har ikke råd og jeg blir en smule irritert når jeg må forklare meg for venner og kolegaer.   oppatt…og oppatt.. . Jeg trodde ganske enkelt at jeg skulle eksistere resten av året også. Og dessuten….. det er ikke synd på meg!!!!!  Jeg har ferie fra jobb? jeg kan sove lenge, jeg kan ta meg en fjelltur. Jeg kan gjøre ganske mye……… Jeg har ferie, men jeg skal ikke reise på ferie. Det må da  være flere i Norge som ikke reiser på ferie.? Til neste sommer er det kanskje mulig å reise på ferie, men ikke i år, ikke nå. 

Neida jeg missunner ikke dere som reiser på ferie, reis, kos dere……. men la meg avgjøre hva jeg har økonomi til! 

Opp dit er det en mulighet for at jeg skal?

Pokker… jeg blir irritert…

Klima…! Det er varmt i Europa og det ropes høyt om klimaendring. Det ropes også høyt om at Norge bør ha en “katastrofe” plan når hetebølge kommer hit. Nå er det aldri feil å ha en plan, men jeg tror Norge får mere nedbør enn tørke di kommende årene, men aldri feil å ha en plan for flere ting. Det irriterer meg litt at Norge så ofte vetar planer med utgangspunkt i Østlandet, men ok…. det blir vel å legge planer for varmen. 

Jeg irriterer meg over veldig mye som kalles klima og miljø….. Jauda, jeg forstår at vi må ta vare på miljøet. Men hvorfor skal alltid dem med mye penger kunne kjøpe seg fri??  Hvorfor skal jeg sortere søppel når du tar privat flyet ditt for kaffebesøk? Hvorfor skal det ikke dyrkes mat i Norge når halve Europa brenner bort? Norge har overlevd på kålrabi og poteter før…. kanskje bra å ha tilgang til det om all import grønnsaker  blir borte. Det irriterer meg at alt kan kjøpes med penger!! Det burde ikke irritere meg, for slik har det vært….. alltid!! 

Og det irriterer meg at loven gjelder for noen, men ikke alle.. Og kom ikke å si at det ikke er slik i Norge!!!!!!! Norge er akkurat like korrupt som alle andre land, bare andre metoder. 

Jeg må virkelig ta meg sammen og trekke pusten dypt, ellers så ender jeg som et veldig surt, bittert menneske. Det er ikke det at jeg vil ha pengene dine, nei bare behold dem du. Jeg vil ha rettferdighet!!!  Jeg kan ikke redde miljøet alene, jeg og du kan ikke gjøre det alene……… og hvis ikke disse pengesterke kommer på banen med noe annet enn ord…… 

Det er bare slemt å slakte kua til den fattig bonden for så å ta privatflyet  til en konferanse om miljøet. 

Hadde det ikke vært penger å tjene på klima/miljø saker….. da hadde du nok ikke sett snurten av dem pengesterke der.