På torsdag er det fårikålens dag og da blir det fårikål.
Jeg har dessverre inntrykk av at den yngre garde ikke er så “glad” i får i kål, synd det for det er en enkel og god middag.
Det er veldig enkelt: lam, vann, salt, pepper og hodekål .
- 1,5 ss hel sort pepper
- 1,5 kg hodekål, i tynne båter
- 1,5 kg fårikålkjøtt
- 2 ts salt
- 4 dl vann
- 2-3 stk. potet pr. pers.
Legg kjøtt og kål lagvis, hell på vann og ha i krydder. Og la det små koke i 2,5-3 timer. Bruker du sau eller årsgammelt lam må det ha litt lengre koketid.
Et lite tips er å “riste” pepperkornene i en varm panne først, det gir en ekstra bra peppersmak.
Noen ønsker en litt fyldigere fårikål , og da strør du bare litt hvetemel mellom lagene.
Og noen sverger til løk i får i kålen……1-2 løker i en slik oppskrift, skjærer i tynne båter og legger lagvis med kålen.
0 kommentarer