Fårikålensdag

På torsdag er det fårikålens dag og da blir det fårikål.

Jeg har dessverre inntrykk av at den yngre garde ikke er så “glad” i får i kål, synd det for det er en enkel og god middag.

Det er veldig enkelt: lam, vann, salt, pepper og hodekål .

  • 1,5 ss hel sort pepper
  • 1,5 kg hodekål, i tynne båter
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 2 ts salt
  • 4 dl vann
  • 2-3 stk. potet pr. pers.

Legg kjøtt og kål lagvis, hell på vann og ha i krydder. Og la det små koke i 2,5-3 timer. Bruker du sau eller årsgammelt lam må det ha litt lengre koketid.

Et lite tips er å “riste” pepperkornene i en varm panne  først, det gir en ekstra bra peppersmak.

 

Noen ønsker en litt fyldigere fårikål , og da strør du bare litt hvetemel mellom lagene.

Og noen sverger til løk i får i kålen……1-2 løker i en slik oppskrift, skjærer i tynne båter og legger lagvis med kålen.

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg