Leste nettopp en artikkel om ei ung ufør som gikk læretid, tilpasset, for å få fagbrev som institusjonskokk eller ernæringskokk som det heter nå. Kjempe bra!!! Men å komme ut i jobb og få en fast jobb…… det vil ikke bli så lett antar jeg.
Ernærings kokk jobber stort sett innen helse og barnehager, og begge dem store organisasjonene er dårlig på å ha nok grunn bemanning. Og uten nok grunn bemanning så sliter kronikerene og dem som ofte er borte fra jobb eller har liten stillings prosent. Hvorfor…… jo det ser man over hele “fjøla” at uten nok grunn bemanning så sliter du ut alle, men selvfølgelig så faller dem som ikke klarer tempoet først! Både helseinstitusjoner og barnehager skal ofte spare på vikarbruk ( vikarer er dyrt) så da bruker man det man har(vi ser dette også blant sykepleiere og helsefagarbeidere) I tillegg så har ikke “kjøkken arbeid” noe særlig status i disse instutisjonene, dem spiller liksom ingen rolle i den store sammenhengen.
Det er flere år siden det ble fastslått at “mat er medisin” men det er fremdeles så mye lettere å bare bruke medisin, det er enklere og raskere…. men ikke nødvendigvis billigere og slettes ikke bedre…. på lang sikt.