i dag har jeg laget pig wings til middag. Litt ortodoks da dem fleste vet at grisen ikke har vinger. Men det er en del av grisen som har vært glemt lenge, nå har Nortura funnet den frem igjen. I disse tider med matsvinn og mangel på mat så er det vel en selvfølge å begynne å tenke på å utnytte alt. Vi har vært veldig råflotte i Norge, og er vel det ennå til en viss grad- det er bare å ta en titt på tallene for matsøppel. Husholdningen i Norge står for en utrolig mengde av matsøppel …..men her blir det vel omentrent som med strøm……….dem med masse penger bruker, fordi dem har råd til det……..og dem som ikke har råd til det betaler prisen.
Nåja……tilbake til pig wings! Det er en styknings del som kommer fra leggen til grisen, altså ikke noe mystisk. Den eneste grunnen til at denne delen ikke har blitt brukt så mye i “moderne” tid er at den krever litt lengre steketid. Men da “pulled porke ble populær så var ikke veien så lang, vi nordmenn må ofte få tips utenfra til ting vi egentlig har fra før.
Jeg marinerer pig wings dagen før, godt med olje, salt, pepper,chili, hvitløk. Om jeg ikke har nok olje til å dekke kjøttet så snur jeg dem en eller to ganger. så steker jeg dem i min 2 timer på 150 grader. Jeg legger dem over i steke form og tømmer bare litt av marinerings oljen på, men hold et øye med dem i ovnen…..ha mer olje over om stekeformen blir tom. Man kan egentlig bruke di krydder man vil, bare husk nok salt og olje.
Som tilbehør til dette så bruker jeg bare maispurè og en salat…..smaker himmelsk!
Maispurè er enkel å lage….kok opp mais (frossen eller hermetisk) for å koke opp maisen så må du tilsette veske på den fryste maisen, men ikke for mye veske- bare sånn at du kan koke opp uten å svi maisen! Så tilsetter du smør eller margarin…etter smak og behag…..og salt & pepper. Så tar du en stavmikser og kjører purèen fri for hele mais, så tar du å smaker på ! og tilsetter mere salt og pepper om det er behov for det. Om du ønsker en mer fansy og fyldigere purè så kan du tilsette fløte….smak og behag!!!!
Så er det bare en enkel grønn salat og volà måltidet er klart! Det er et godt måltid uten den grønne salaten også……smak & behag!
Nå skal jeg ta meg en liten tur ut i ettermiddagssolen, høsten har virkelig vært fantastisk så langt. Det er bare å nyte og “lagre” …….så kan man ta frem minnene i tøffe vinter måneder.