til 10 porsjoner
Pizzafyll:
15 dl crème fraîche lett, 18 %
5 båt hvitløk
5 ts sitronsaft
salt og pepper
5 stk rødløk
70 stk rød cherrytomat
20 dl revet gulost
375 g spekeskinke
10 ss pinjekjerner
Ruccula eller basilikum
Jeg pleier å lage fyllet dagen før, bare blande crème fraîche, hvitløk,sitronsaft og salt & pepper.
Dagen etter så lager jeg pizza deig (evt kjøpe ferdig bunn)
- 6 dlvann (lunkent)
- 1 ½ pakkerfersk gjær
- 3 tssalt
- 6 ssolivenolje
- 19 ½ dlhvetemel
Rør ut gjær i litt av vannet i en bolle. Tilsett resten av vannet og olje. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig. La den heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Kjevle ut pizzadeigen tynt på melet bakebord eller direkte på bakepapir på stekeplaten.
Når pizzadeigen hever så kutter jeg opp rødløk i strimler, cherry tomater i to og river osten.
Ha fyllet på pizza bunnen, topp med rødløk og cherry tomat. Helt tilslutt pinjekjerne og revet ost.
Stek pizzaen midt i stekeovnen til den er gyllen og gjennomstekt, ca. 15 minutter.
Når pizaen er stekt så legger jeg på spekeskinke og ruccula/ basilikum
jeg lager alltid litt mye fyll, fordi……..1. vi liker mye fyll på pizzaen, 2. Vi liker pizzasnurrer.