kremet tagliatelle med brokkoli

  • 1 stk. brokkoli
  • 300 g sopp
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kokt fullkornspasta, tagliatelle
  • 3 dl fløte
  • 1 dl parmesanost, revet
  • persille*, hakket
  • gressløk*, hakket
  • salt* og pepper*
  • smør* og olje*, til steking

Del brokkolien i minibuketter.

Skjær soppen i skiver eller biter.

Finhakk hvitløken.

Varm en stor stekepanne med litt olje.

Stek brokkolien over høy varme. Den skal bli gyllen og knapt mør. Stek gjerne i to omganger, så ikke pannen blir avkjølt underveis i stekingen.

Krydre med salt og pepper, og hell brokkolien over på en tallerken.

Varm pannen på nytt, og stek soppen i litt olje. Bruk høy varme. Soppen skal bli gyllen i fargen.

Ha en smørklatt i pannen. Tilsett hvitløk, og fres videre i omtrent ett minutt.

Hell over fløten, og la blandingen småputre til sausen tykner litt.

Kok pastaen «al dente» i lettsaltet vann. Hell kokevannet over i en bolle, og ta vare på et par desiliter av det.

Ha pastaen tilbake i den tomme kjelen. Ha soppsaus over, sammen med revet ost.

Tilsett 1-2 desiliter av pastavannet, og bland alt godt sammen til en saftig og kremet pasta.

Blir sausen for tykk, kan du spe i litt mer av kokevannet. Virker den tynn, vil den tykne hvis du setter kjelen over svak varme. Pass på at du rører hele tiden. Sausen skal klistre seg litt til pastaen.

Rør inn hakkede urter, og server pastaen med en gang.

 

 

 

Brokkoli kan fint erstattes med blomkål.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg