- 1 stk. kålrot
- 3 ss vanlig olivenolje
- 1 ½ ss honning, flytende
- ½ stk. rød chili
- salt* og pepper*
- persille*
- sitronsaft
Varm ovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir. Skrell kålroten, skjær den i ca 1 cm tykke skiver og skjær skivene i passe biter.
Legg bitene over på stekebrettet og drypp over olje, honning og sitronsaft. Tilsett finkuttet chili (eller tørket chili) og salt og pepper.
Vend alt godt sammen og fordel bitene utover brettet.
Bak kålroten midt i ovnen i ca 35 minutter, eller til kålroten er møre og gylne. Snu litt på bitene i løpet av di 35 minuttene.
Dryss persille over ved servering.
Ovnsbakt kålrot er et typisk tilbehør og passer fint med både kjøtt og fisk ( kanskje spesielt til kylling…etter min smak)
0 kommentarer