tomatsaus til pasta

1 kg tomat (kan bruke både ferske og hermetiske)
1 stk vanlig løk
2 fedd hvitløk
3 stk gulrot

2-3 ss Raps olje

1-2 buljong terninger

0,7 dl vann

basilikum  (eller oregano om du liker det bedre)

Del opp tomatene, grovhakk løk og hvitløk. skrell og grovhakk gulrot.

Ha raps olje i en kasserolle på middels varme, tilsett tomatene,løk, hvitløk, gulrot og basilikum. La surre i ca 5 minutter-tilsett så vannet med buljongen.

La dette småkoke ca 30 min, eller til gulroten er mør. Bruk stavmixer og kjør tomatsausen fin og jevn. Smak…og ha evt mere krydder i

  • tomatsausen kan koke lengre (blir bare bedre) men pass på at den ikke koker tørr eller svir seg.
  • Tomatsausen kan godt fryses!

Jeg steker kjøttdeig eller pølser og har sammen med tomatsausen på pasta. Det smaker også godt med bare tomatsaus på pasta.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg