1 kg tomat (kan bruke både ferske og hermetiske)
1 stk vanlig løk
2 fedd hvitløk
3 stk gulrot
2-3 ss Raps olje
1-2 buljong terninger
0,7 dl vann
basilikum (eller oregano om du liker det bedre)
Del opp tomatene, grovhakk løk og hvitløk. skrell og grovhakk gulrot.
Ha raps olje i en kasserolle på middels varme, tilsett tomatene,løk, hvitløk, gulrot og basilikum. La surre i ca 5 minutter-tilsett så vannet med buljongen.
La dette småkoke ca 30 min, eller til gulroten er mør. Bruk stavmixer og kjør tomatsausen fin og jevn. Smak…og ha evt mere krydder i
- tomatsausen kan koke lengre (blir bare bedre) men pass på at den ikke koker tørr eller svir seg.
- Tomatsausen kan godt fryses!
Jeg steker kjøttdeig eller pølser og har sammen med tomatsausen på pasta. Det smaker også godt med bare tomatsaus på pasta.
0 kommentarer